Çankaya GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Uluslararası Para Sisteminin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği

Loading...
Thumbnail Image

Date

2020

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Bankacılık ve Finans
Bölümümüzün amacı, finans eğitiminde teori ve uygulamayı birlikte kullanarak, öğrencilerimizin toplum ve kurumlara değer katmalarını sağlayacak bir eğitim almaları ve geleceğin liderleri olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Journal Issue

Events

Abstract

Uluslararası para sistemi uluslararası ödemelerin gerçekleştirildiği, sermaye hareketlerinin düzenlendiği ve dövizkurlarının belirlendiği kurumsal çerçeveyi ifade etmektedir. Bu kapsamda, uluslararası para hareketlerine ilişkintüm kurumlar, araçlar, süreçler, kurallar ve yasalar bütünü olarak da değerlendirilebilir. Uluslararası para sistemizaman içerisinde önemli değişikliklere sahne olmuştur ve bir yenisinin dünyaya yaklaşmakta olduğuna ilişkinönemli güncel tartışmalar bulunmaktadır. Yarına yetişebilmek için dünü, bugünü ve bugüne nasıl gelindiğini anlamak, bugünün ekonomik, politik ve finansal sorunlarını kavramak çok önemli bir temel oluşturmaktadır. Bu görüşten hareketle bu çalışmanın amacı, uluslararası para sisteminin bugüne kadar nasıl geliştiğini aktarmak, güncelsorunları tartışmak ve gelecekte neler olabileceğine ilişkin tartışmaları sunarak uluslararası para sisteminde yaşanabilecek muhtemel bir değişikliğe karşı daha iyi konumlanmamıza yardımcı olabilecek gelişmeleri değerlendirmektir.

Description

Keywords

İktisat

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

Akdoğan, Ece C. (2020). "Uluslararası Para Sisteminin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği", Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Vol. 5, no. 1, pp. 91-120.

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Volume

5

Issue

1

Start Page

91

End Page

120