Klasra, Mushtaq AhmadFidan, Halil03.06. Uluslararası Ticaret ve Finansman03. İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi01. Çankaya Üniversitesi2023-03-302025-09-182023-03-302025-09-182005Fidan, Halil; Klasra, Mushtaq Ahmad (2005). "Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area", Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences, Vol. 29, No. 6, pp. 1217-1224.1300-01281303-6181https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/50532/seasonality-in-household-demand-for-meat-and-fish-evidence-from-an-urban-areahttps://hdl.handle.net/20.500.12416/14469Bu çalışma, Almost Ideal Demand System (AIDS)'i kullanarak, farklı mevsimlerde et ve balık için hane halkı talebine etkili faktörlerin tahmininde çıkarımlarda bulunmaktadır. Anket verileri kullanılarak, bütçe payı, talebin fiyat elastikiyeti, çapraz elastikiyet ve balık ve et için harcamalar, eşitlikler sistemi ile tahmin edilmiştir. Özellikle, Kurban Bayramı dönemlerinde bütçe paylarında artış olması durumu et ve balık tüketiminin mevsimsel etkisini inceleyen bu çalışmanın temel sonucu olmuştur. Bunun ötesinde, kentsel alanda yaşayan insanlar, hamsi hariç, fiyat artışlarına karşı duyarlı oldukları bulunamamıştır. Bu çalışma, politika yapıcıları, üreticiler ve pazarlama uzmanlarının izleyecekleri politikalarda etkili kaynak kullanımlarının düzenlenmesine, bu sonuçların onlara yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme Ve DiyetetikİktisatEt ve Balık Eti Hanehalkı Talebinin Mevsimselliği: Bir Kentsel Alan ÖrneğiSeasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban AreaSeasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence From an Urban AreaArticle2-s2.0-32644433560