Çankaya GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Alice karakterinin yaşantılarının Mahler’in kuramına göre ben gelişimindeki rolü

No Thumbnail Available

Date

2018

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Events

Abstract

Bu çalışmada Alice Harikalar Ülkesinde ve Aynanın İçinden (devam romanı) romanlarındaki Alice karakterininMahler’in ayrışma- bireyleşme kuramı ışığında duygu, düşünce ve davranışlarının ben gelişimindeki rolününincelenmesi amaçlanmıştır. Mahler’e göre yaşamın ilk altı ayı normal otistik evre Ve normal ortakyaşamsal evre olmak üzere iki evreden oluşur. Altıncı aydan sonraki evre ayrışma- bireyleşme evresi olarak değerlendirilmiştir.Ayrışma- bireyleşme evresi; farklılaşma, alıştırma, yeniden yakınlaşma ve bireyliğin pekişmesi ve coşkusal nesne sürekliliğinin başlangıcı olarak dört alt evreden oluşmaktadır. Her iki roman da Alice karakterinin rüyaları üzerinekurulmuştur. Bu sebeple, romanlardaki imgeler üzerinden yorumlama yapılmıştır. Bu çalışmada Mahler’in kuramının yanında birçok literatür bulgusundan destek alınarak, özellikle Alice karakterinin bireyleşmesi ve bengelişimine odaklanılmıştır. Alice karakterinin maceralar boyunca yaşadıkları doğrultusunda bireyleşmesinintamamlandığı düşünülmüştür.

Description

Keywords

Mahler, Ayrışma-Bireyleşme, Alice Harikalar Ülkesinde, Aynanın İçinden, Bengelişim

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

Özgürdal, Bige Hazal; Doğan, Büşra Cansu; Arıcan, Özge; Taşın, Ezgi Nur; Kızılkaya, Beyza; Topçu, Merve, "Alice karakterinin yaşantılarının Mahler’in kuramına göre ben gelişimindeki rolü", AYNA Klinik Psikoloji Dergisi, Vol.5, No.1, pp.50-65, (2018).

WoS Q

Scopus Q

Source

AYNA Klinik Psikoloji Dergisi

Volume

5

Issue

1

Start Page

50

End Page

65