Çankaya GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area

Loading...
Thumbnail Image

Date

2005

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Tubitak Scientific & Technological Research Council Turkey

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Uluslararası Ticaret ve Finansman
Bölümümüzün amacı global ticaret ortamında uluslararası iş olanaklarını keşfetmek, tehditleri tahmin ve yönetim sürecini yürütmek amacıyla bilgi, tecrübe ve yabancı dil ile donatılmış; açık fikirli ve uluslararası performansa sahip, uzman, özgüveni yüksek, takım ruhunu kavramış bilinçli ve evrensel değerlere saygılı bir kuşak yetiştirmek.

Journal Issue

Events

Abstract

Bu çalışma, Almost Ideal Demand System (AIDS)'i kullanarak, farklı mevsimlerde et ve balık için hane halkı talebine etkili faktörlerin tahmininde çıkarımlarda bulunmaktadır. Anket verileri kullanılarak, bütçe payı, talebin fiyat elastikiyeti, çapraz elastikiyet ve balık ve et için harcamalar, eşitlikler sistemi ile tahmin edilmiştir. Özellikle, Kurban Bayramı dönemlerinde bütçe paylarında artış olması durumu et ve balık tüketiminin mevsimsel etkisini inceleyen bu çalışmanın temel sonucu olmuştur. Bunun ötesinde, kentsel alanda yaşayan insanlar, hamsi hariç, fiyat artışlarına karşı duyarlı oldukları bulunamamıştır. Bu çalışma, politika yapıcıları, üreticiler ve pazarlama uzmanlarının izleyecekleri politikalarda etkili kaynak kullanımlarının düzenlenmesine, bu sonuçların onlara yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir.

Description

Keywords

Beslenme Ve Diyetetik, İktisat

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

Fidan, Halil; Klasra, Mushtaq Ahmad (2005). "Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area", Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences, Vol. 29, No. 6, pp. 1217-1224.

WoS Q

Q4

Scopus Q

Q3

Source

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Volume

29

Issue

6

Start Page

1217

End Page

1224