Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area
Loading...
Date
2005
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Tubitak Scientific & Technological Research Council Turkey
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Bu çalışma, Almost Ideal Demand System (AIDS)'i kullanarak, farklı mevsimlerde et ve balık için hane halkı talebine etkili faktörlerin tahmininde çıkarımlarda bulunmaktadır. Anket verileri kullanılarak, bütçe payı, talebin fiyat elastikiyeti, çapraz elastikiyet ve balık ve et için harcamalar, eşitlikler sistemi ile tahmin edilmiştir. Özellikle, Kurban Bayramı dönemlerinde bütçe paylarında artış olması durumu et ve balık tüketiminin mevsimsel etkisini inceleyen bu çalışmanın temel sonucu olmuştur. Bunun ötesinde, kentsel alanda yaşayan insanlar, hamsi hariç, fiyat artışlarına karşı duyarlı oldukları bulunamamıştır. Bu çalışma, politika yapıcıları, üreticiler ve pazarlama uzmanlarının izleyecekleri politikalarda etkili kaynak kullanımlarının düzenlenmesine, bu sonuçların onlara yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir.
Description
Keywords
Beslenme Ve Diyetetik, İktisat
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
Fidan, Halil; Klasra, Mushtaq Ahmad (2005). "Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area", Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences, Vol. 29, No. 6, pp. 1217-1224.
WoS Q
Q4
Scopus Q
Q3
Source
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
Volume
29
Issue
6
Start Page
1217
End Page
1224