Et ve Balık Eti Hanehalkı Talebinin Mevsimselliği: Bir Kentsel Alan Örneği
| dc.contributor.author | Klasra, Mushtaq Ahmad | |
| dc.contributor.author | Fidan, Halil | |
| dc.contributor.other | 03.06. Uluslararası Ticaret ve Finansman | |
| dc.contributor.other | 03. İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi | |
| dc.contributor.other | 01. Çankaya Üniversitesi | |
| dc.date.accessioned | 2023-03-30T13:01:19Z | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-18T15:45:04Z | |
| dc.date.available | 2023-03-30T13:01:19Z | |
| dc.date.available | 2025-09-18T15:45:04Z | |
| dc.date.issued | 2005 | |
| dc.description.abstract | Bu çalışma, Almost Ideal Demand System (AIDS)'i kullanarak, farklı mevsimlerde et ve balık için hane halkı talebine etkili faktörlerin tahmininde çıkarımlarda bulunmaktadır. Anket verileri kullanılarak, bütçe payı, talebin fiyat elastikiyeti, çapraz elastikiyet ve balık ve et için harcamalar, eşitlikler sistemi ile tahmin edilmiştir. Özellikle, Kurban Bayramı dönemlerinde bütçe paylarında artış olması durumu et ve balık tüketiminin mevsimsel etkisini inceleyen bu çalışmanın temel sonucu olmuştur. Bunun ötesinde, kentsel alanda yaşayan insanlar, hamsi hariç, fiyat artışlarına karşı duyarlı oldukları bulunamamıştır. Bu çalışma, politika yapıcıları, üreticiler ve pazarlama uzmanlarının izleyecekleri politikalarda etkili kaynak kullanımlarının düzenlenmesine, bu sonuçların onlara yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir. | en_US |
| dc.identifier.citation | Fidan, Halil; Klasra, Mushtaq Ahmad (2005). "Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area", Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences, Vol. 29, No. 6, pp. 1217-1224. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1300-0128 | |
| dc.identifier.issn | 1303-6181 | |
| dc.identifier.scopus | 2-s2.0-32644433560 | |
| dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/50532/seasonality-in-household-demand-for-meat-and-fish-evidence-from-an-urban-area | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12416/14469 | |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.publisher | Tubitak Scientific & Technological Research Council Turkey | en_US |
| dc.relation.ispartof | Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Beslenme Ve Diyetetik | en_US |
| dc.subject | İktisat | en_US |
| dc.title | Et ve Balık Eti Hanehalkı Talebinin Mevsimselliği: Bir Kentsel Alan Örneği | en_US |
| dc.title | Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence from an Urban Area | tr_TR |
| dc.title.alternative | Seasonality in Household Demand for Meat and Fish: Evidence From an Urban Area | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| dspace.entity.type | Publication | |
| gdc.author.institutional | Klasra, Mushtaq Ahmad | |
| gdc.description.department | Çankaya University | en_US |
| gdc.description.departmenttemp | Ankara Üniversitesi,Çankaya Üniversitesi | en_US |
| gdc.description.endpage | 1224 | en_US |
| gdc.description.issue | 6 | en_US |
| gdc.description.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
| gdc.description.scopusquality | Q3 | |
| gdc.description.startpage | 1217 | en_US |
| gdc.description.volume | 29 | en_US |
| gdc.description.woscitationindex | Science Citation Index Expanded | |
| gdc.description.wosquality | Q4 | |
| gdc.identifier.trdizinid | 50532 | |
| gdc.identifier.wos | WOS:000236306300001 | |
| gdc.scopus.citedcount | 5 | |
| gdc.wos.citedcount | 3 | |
| relation.isAuthorOfPublication | a4fe1d54-3341-4938-9469-00a96e342f15 | |
| relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | a4fe1d54-3341-4938-9469-00a96e342f15 | |
| relation.isOrgUnitOfPublication | bd222a9b-d4d1-4d56-b154-f224ac7be5c7 | |
| relation.isOrgUnitOfPublication | da4f5829-5e26-41bc-9c75-12779175bb39 | |
| relation.isOrgUnitOfPublication | 0b9123e4-4136-493b-9ffd-be856af2cdb1 | |
| relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | bd222a9b-d4d1-4d56-b154-f224ac7be5c7 |